Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obilježen početak nove školske godine u Zagrebu

Početak nove školske godine za više od 100 000 zagrebačkih školaraca obilježen je danas na Savici ispred obnovljene Osnovne škole Jure Kaštelana, koju su obišli gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet, sa suradnicima.

Zaželjevši školarcima sretan povratak u školske klupe, uspješnu novu školsku godinu te nezaboravne školske trenutke i puno novih prijatelja, gradonačelnik Tomašević je istaknuo da, za razliku od ostatka Hrvatske, Zagreb bilježi porast broja prvašića.
Naglasio je da je OŠ Jure Kaštelana 13. škola koja je potpuno obnovljena ili u potpunosti dograđena nakon potresa te kako nikada u roku od dvije godine nije obnovljeno 13 škola.

“Tri su velike škole još ostale – Tituš Brezovački, Gornjogradska gimnazija i Prva ekonomska koje će biti dovršene do početka sljedeće godine. Uz to, u pripremi su projekti za Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te za Umjetničku plesnu školu Silvije Hercigonje“, rekao je gradonačelnik. 

Najavio je i nova ulaganja u održavanje zagrebačkih škola. “Uspjeli smo eliminirati kašnjenja za materijalne troškove i prehranu, povećali smo investicijsko ulaganje i povećat ćemo još na 15 milijuna eura sljedeće godine. To su troškovi za kotlovnice, kuhinje, krovove”, dodao je Tomašević.

Gradonačelnik je uputio molbu vozačima da budu pojačano oprezni u prometu, da smanje brzinu, budu strpljivi i posebnu pažnju obrate na pješačke prijelaze jer su od danas s nama ponovo u prometu oni najmlađi zbog čije sigurnosti vrijedi malo zastati.
Uime djelatnika i učenika škole, gradonačelniku i njegovim suradnicima zahvalio je ravnatelj OŠ Jure Kaštelana Krešimir Supanc. „S današnjim danom naša škola doživjela je jedan novi početak, a posebno veseli što nas čeka nastava u obnovljenoj i proširenoj školi koja je spremna na sve izazove koji stoje ispred nas“, rekao je.

OŠ Jure Kaštelana temeljito je rekonstruirana i dograđena te je spremna primiti učenike, koji su protekle dvije školske godine nastavu pohađali na čak sedam lokacija. Od stare zgrade ostala je samo sportska dvorana koja je statički ojačana i uređena, a ostatak škole kompletno je nanovo izgrađen.

Nova škola obuhvaća 26 učionica, impresivnu sportsku dvoranu, vanjske sportske terene i školski trg, na čak 6.127 m2. Vrijednost investicije iznosi 15,7 milijuna eura, odnosno gotovo 120 milijuna kuna.

Slijedi druga faza dogradnje novih učionica kako bi škola mogla kompletno preći na jednosmjensku nastavu.

Jadrolinija

Pošaljite vijest