Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u nedjelju 10. rujna u Sportskom centru Zamet

Hrvatski olimpijski dan obilježit će se u nedjelju, 10. rujna 2023. godine, demonstracijom i predstavljanjem sportova koji će se od 10.00 do 12.00 sati održavati u sportskom Centru Zamet.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) nacionalna je sportska manifestaciju koja se održava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Cilj manifestacije je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade. Grad Rijeka od prvih dana učestvuje u ovoj manifestaciji.
Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci najavili su Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza, Renato Kostović, savjetnik u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke, Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ i Aramis Naglić, predsjednik Kluba riječkih olimpijaca.

Svake se godine, na dan utemeljenja HOO-a 10. rujna, organizira Hrvatski olimpijski dan kojim se promiče olimpijski pokret, a građane potiče na bavljenje sportskim aktivnostima. Ujedno se promiču olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Simbol proslave olimpizma ove tradicionalne manifestacije je bijela majica kao „zastava prijateljstva”. Prijavljeno je ukupno 27 sportska kluba iz 21 različitih sportova.

Svoje učešće najavili su sljedeći klubovi: Autoklub Ri autosport, Kendo klub Rijeka, Odbojkaški savez PGŽ, Odbojkaški klub Zamet, Veslački klub Jadran Rijeka, Streličarski klub Rijeka, Rukometni klub zamet, Ženski rukometni klub Zamet, Gimnastički klub Vita, Klub sinkroniziranog plivanja „Primorje Aqua Mariš”, Klub skokova u vodu „Primorje 2010″, Judo klub Rijeka, Judo klub Kvarner, Atletski klub Kvarner, PK Primorje Rijeka, Riječki karate savez, Karate klub Champion, Karate klub Delta, Wushu klub Rijeka, Taekwondo klub „Velebit”, HNK Rijeka, Teniski klub Kvarner, Ski klub Rijeka, Stolnoteniski klub Rijeka, Boćarski savez PGŽ, Streljački klub Rječina

Bit će predstavljeni sljedeći sportovi: Automobilizam, Kendo, Odbojka, Veslanje, Streličarstvo, Rukomet, Gimnastika, Sinkronizirano plivanje, Plivanje, Skokovi u vodu, Judo, Atletika, Karate, Wushu, Taekvvondo, Nogomet, Tenis, Skijanje, Stolni tenis, Boćanje, Streljaštvo.

Na web stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije  bit će objavljen i vodič za upise u sportske klubove..

Program u Centru Zamet, započinje u 10:00 sati podizanjem olimpijske zastave koju će podići predstavnik Riječkog kluba Olimpijaca. Nakon podizanja zastave slijede demonstracije gore navedenih sportova.
U sklopu programa brojni treneri i voditelji udruga i klubova bit će na raspolaganju kako bi iz prve ruke pružili informacije o svim ponuđenim sportovima.
Također, u HOD program pridružit će se i Policijska uprava. Na informativnom pultu prezentirati će se promotivni bedževi i letci protiv vršnjačkog nasilja, zlouporabe droge i za fair play navijanje na sportskim događanjima.

Hrvatski olimpijski dan održava se u organizaciji Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Jadrolinija

Pošaljite vijest