Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obilježavanje Dana židovske kulture u Rijeci

S ciljem predstavljana židovske kulture i tradicije, u nedjelju, 3. rujna u riječkoj će se Sinagogi (Ivana Filipovića 9) prigodnim programom obilježiti Dan židovske kulture u Rijeci.

Ovom se manifestacijom žele „otvoriti vrata“ židovskih mjesta, kako bi se građani upoznali s tradicijama i običajima Židova, sinagogama, židovskim muzejima, povijesnom, umjetničkom i arhitektonskom baštinom europskih Židova.

U sklopu programa u prostoru Sinagoge koji će u nedjelju započeti u 17 sati bit će postavljena izložba „Audio formacije“ udruge Interinova te likovna izložba „Zlatni danci“ uz susret s umjetnicom Melitom Kraus te predavanje uz projekciju.

Program će obogatiti nastup zbora „Fratellanza“ Zajednice Talijana Rijeka pod ravnanjem maestri Ariane Bossi i Glorije Segnan te uz klavirsku pratnju maestre Vjere Lukšić.

U pripremi je i gastronomski kutak u kojem će posjetitelji imati prilike kušati slatke i slane delicije židovske kuhinje.

Izložbe otvorene u Sinagogi u sklopu manifestacije građani će imati prilike razgledati u vremenu od 3. do 18. rujna od 14:30 do 18 sati.

Europski Dan židovske kulture i baštine je manifestacija koja se održava prve nedjelje u rujnu od 2000. godine. Obilježavanje manifestacije koordinira udruga European Association for the Preservation and Promotion of Jewish Culture and Heritage, a program se odvija pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Jadrolinija

Pošaljite vijest