Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obilazak smještajnih jedinica za djelatnike lošinjske ispostave Zavoda za hitnu medicinu PGŽ

Zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić sa suradnicama obišle su smještajne jedinice u Nerezinama koje koriste djelatnici Ispostave Mali Lošinj Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije.

„Riječ je je inicijativi s kojom je Grad Mali Lošinj odavno krenuo jer smo postali svjesni činjenice da bez osiguravanja smještaja, teško možemo privući neophodne kadrove na Lošinj. Popunjavanje kadrova hitne medicinske pomoći značajno je za standard primarne zdravstvene zaštite, pogotovo u turističkoj sezoni u ljetnim mjesecima kada se brojka od 8 tisuća stanovnika penje i do 40 tisuća“, istaknula je gradonačelnica Kučić.

Ukupna vrijednost uloženih sredstava za adaptiranje i opremanje šest stambenih jedinica, od kojih su dva stana dodijeljena djelatnicima hitne medicinske pomoći, iznosi oko 300 tisuća eura. Zamjenica župana Marina Medarić osvrnula se na činjenicu da su troškovi ispostave hitne medicinske pomoći veliki, pogotovo u manjim sredinama u kojima se ulažu veliki napori da bi se motiviralo liječnike na dolazak te istaknula da je ključna podrška lokalne samouprave koju u ovom slučaju pruža Grad Lošinj.

„Nakon što je dvoje liječnika otišlo s otoka, bilo je potrebno popuniti oba mjesta kako bi se oformio tim hitne medicinske pomoći. Uspjeli smo to napraviti početkom ovog mjeseca, osiguran je smještaj za jednog liječnika i medicinsku sestru koja mijenja djelatnicu na dugotrajnom bolovanju“, istaknula je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć PGŽ Senka Kajčić.

Zavod za hitnu medicinu PGŽ je na posljednjem natječaju zaposlio dva liječnika na neodređeno vrijeme u Ispostavi Mali Lošinj, koji su počeli raditi početkom kolovoza. Jedan od novozaposlenih liječnika je smješten u predviđenoj smještajnoj jedinici, dok je druga liječnica otočanka i ima svoj smještaj. Popunjavanjem navedenih radnih mjesta osigurao se neometan rad Ispostave, što znači popunjenost svih pet medicinskih timova T1.

U obilasku smještajnih jedinica u Nerezinama, ispostavi ZHM PGŽ Cres i Mali Lošinj, Doma zdravlja i prostora Ljekarne Jadran sudjelovale su i pročelnica UO za zdravstvo Vesna Čavar i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Senka Kajčić.

Jadrolinija

Pošaljite vijest