Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obilazak područja pogođenih olujnim nevremenom

Ministar obrane Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, brigadiri Valentin Skroza i Robert Suntešić, bojnik Mario Maslov te voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić obišli su neka od područja pogođenih olujnim nevremenom – Stare Jankovce, Berak, Ilaču, Lovas, Otok, Privlaku i Gradište.

“Ovom prilikom želim zahvaliti svim hrvatskim vojnicima koji su na bilo koji način svojim djelovanjem pružili pomoć civilnom stanovništvu, ali i svim mještanima te općinskim i županijskim stožerima civilne zaštite koji su brzom reakcijom omogućili da se normalizira život na ovom području. Hrvatska vojska angažirana je na zadaćama uklanjanja i raščišćavanja stabala velikih dimenzija koje stvaraju ugroze za kuće i ostalu infrastrukturu te će biti angažirana sukladno svojim mogućnostima i iskazanim potrebama lokalnih i županijskih stožera civilne zaštite”, rekao je ministar Banožić.

Na terenu su prikupljeni podaci o daljnjim potrebama u ljudstvu i mehanizaciji za sanaciju šteta, a pripadnicima Hrvatske vojske, HGSS-a, volonterima i ostalima sutra će se pridružiti Državna intervencijska postrojba Ravnateljstva civilne zaštite s 45 pripadnika koji su obučeni za visinske radove. “Angažiran je velik broj ljudi civilne zaštite, Hrvatske vojske, a Stožer se svakodnevno sastaje i komunicira te djeluje u realnom vremenu. Hvala Hrvatskoj vojsci  na doprinosu i činjenici da su sa svojim narodom kad god je to najpotrebnije”, istaknuo je župan.

Jadrolinija

Pošaljite vijest