Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Novi natječaj za provedbu tipa operacije „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 21. srpnja 2023. godine je objavila osamnaesti natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama (izuzev potresa) koje su se dogodile u 2023. godini, kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 2 milijuna eura, a visina javne potpore je 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju Zahtjeva za potporu je 06. studenoga 2023. godine u 12:00 sati

Više informacija na poveznici.

Zainteresirani mogu kontaktirati Razvojnu agenciju VTA na ured@vta.hr ili +385 33/638-882.

Jadrolinija

Pošaljite vijest