Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Najavljen oktanski spektakl na poligonu Mičevec, stiže bolid Formule 1

Na radost brojnih obožavatelja Formula i oktanskih sportova sve je spremno za početak Formule Student Alpe Adria. Od ponedjeljka, 21. pa sve do 26. kolovoza, poligon Mičevec nadomak Velike Gorice ugostit će više od 50 studentskih timova iz Europe, Egipta i Kanade, a posebna atrakcija na poligonu bit će izloženi bolid Formule 1 iz tima HAAS.

Konferencija za medije ususret ovom događanju održana je danas u prostorijama Zagrebačke županije.

„Pozivam sve da dođu na naš događaj i da vide jedan svjetski automobilski spektakl. Naglasak stavljamo na 25. i 26. kada ćemo imati dva dinamička testa, a to su Autocross i Endurance. Dolazi nam oko 1500 studenata s čak 3 kontinenta koji se natječu u različitim kategorijama. Osim toga, očekuje nas vrlo bogat sadržaj naših pokrovitelja, a to su interesantni simulatori te tobogani za djecu“,  izjavio je Tibor Kezelj, predsjednik udruge Formula Student Alpe Adria i organizator.

Zamjenik župana Damir Tomljenović zahvalio je organizatorima što su veliko natjecanje „doveli“ u Zagrebačku županiju i istaknuo značaj novih tehnologija koje će biti prezentirane na natjecanju, a čiji temelj leži upravo u obrazovanju. „Županija smo koja značajna sredstva ulaže u obrazovanje, a u posljednje vrijeme naš fokus je na modernizaciji strukovnog obrazovanja. Upravo dovršavamo Regionalni centar kompetentnosti koji će školovati mlade u području novih, 3D tehnologija u srednjim školama u Velikoj Gorici, Samoboru i Dugom Selu“, rekao je Tomljenović dodavši: „Nadam se da će ovo događanje ostati u Zagrebačkoj županiji, na stazi u  Mičevcu, a na tome ćemo raditi i u naredno vrijeme dodatno produbiti suradnju sa organizatorima ovog hvalevrijednog događaja”, rekao je Tomljenović.  

„Natjecanje je podijeljeno na statičke i dinamičke discipline. Dinamičke discipline sastoje se od utrke ubrzanja, osmine, autocrossa te utrke izdržljivosti. Na natjecanje dolaze 52 tima koji su većinom iz Europe, a dolaze i timovi iz Kanade, Izraela te Egipta. Formule koje nam dolaze na event postižu ubrzanja od 1,5 sekundi od 0-100 km/h. Timovi svoje formule izrađuju na matičnim fakultetima, a sam proces izrade traje između 6 mjeseci do godine dana. Studenti sami izrađuju formule, sami rade plan logistike i na kraju se sami natječu na natjecanjima gdje pobjeđuje najbolji!“, izjavio je Matija Momčilović, potpredsjednik udruge FSAA i organizator.

Formule studenata iz cijelog svijeta ocjenjivat će stručnjaci iz samog vrha autoindustrije kao što su Formula 1, Aston Martin, Porsche Engineering, Rimac Technology, Bugatti Rimac, Mercedes AMG Formula E, AVL, McLaren Racing i Ferrari.

Konferenciji za medije nazočile su i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan i direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Maja Toth.

Više informacija o događanju može se pronaći na službenoj web stranici: www.fs-alpeadria.com. Ulaznice za Formulu Student Alpe Adria mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr te na samoj lokaciji, a besplatan ulaz imaju djeca i osnovnoškolci te osobe s invaliditetom.

Jadrolinija

Pošaljite vijest