Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Na osječkom Ekonomskom fakultetu održan Career Day

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Osijek i osječkog AIESEC-a, održan je još jedan Career Day u prostorijama EFOS-a pod sloganom „Gdje prilike susreću ambicije“. Otvorenju Career Day-a nazočila je i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković, kao i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

„Ovo je hvalevrijedan događaj koji definitivno povezuje akademsku zajednicu i naše studente s tržištem rada, odnosno s našim poduzetnicima. U svakom slučaju, lokalna uprava je povezana s akademskom zajednicom, ali i s poduzetnicima na tržištu rada, što je apsolutno nužno kako bi se akademski programi uskladili sa potrebama tržišta rada i kako bi naši studenti u svakom trenutku bili konkurentni na tom tržištu. Ono što Grad Osijek radi konstantno i kontinuirano je to što potiče izvrsnost i stipendiranje izvrsnih studenata, kao i deficitarnih zanimanja kroz stipendiranje.“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Crnković.

„Dan karijera na Ekonomskom fakultetu događaj je koji privlači mnoge mlade studente i sve one koji su zainteresirani za buduće zanimanje, a uvjeren sam da je takvih na Sveučilištu dosta. Ono što u prethodnom radu bilježimo su svakako pozitivne brojke, odnosno veći broj zaposlenih, zato je važno podržati ovakve događaje gdje mladi imaju priliku naći poslodavca, ne samo nakon završetka fakulteta nego i tijekom ljeta, kako bi stekli dodatno iskustvo i vidjeli kako funkcioniraju tvrtke.“, rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Miletić.

I ove godine studenti su imali priliku razmijeniti ideje i iskustva te se povezati s poslodavcima kroz razne panele, radionice i predavanja.

„Ovakvi događaji su prilika studentima da upoznaju tržište rada, ali poslodavcima da dođu na izvorište, odnosno na fakultete i osjete bilo studenata, prepoznaju ponajbolje studente i omoguće studentima da dođu k njima i započnu svoju karijeru u njihovim poduzećima. Što se tiče zapošljavanja, brojke su jako dobre pa tako oko 80% naših studenata počnu raditi u struci otprilike pola godine nakon završetka studija.“, zaključio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković.

Jadrolinija

Pošaljite vijest