Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Na Bazenima Kantrida započelo Europsko prvenstvo za juniore u skokovima u vodu

Na Bazenima Kantrida od 19. do 25. kolovoza održava se Europsko prvenstvo za juniore u skokovima u vodu.

Na natjecanju sudjeluje 165 natjecatelja iz 25 europskih zemalja. Boje Hrvatske brani sedmero reprezentativaca – Matej Nevešćanin, Luka Martinović, Barbara Bartolić, Lora Magaš i Jurja Beganović u juniorskoj kategoriji i Mikula Miočić i Dolores Benković u kategoriji mlađih juniora.

Pozdravnim govorima na otvorenju natjecanja natjecateljima i publici obratili su se zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i potpredsjednik Europske plivačke federacije Josip Varvodić, a otvorenju su prisustvovali i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Sportskog saveza PGŽ Katja Luketić i predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu Marko Nevešćanin.

Prema riječima zamjenice Krpan Rijeka iza sebe ima puno iskustva u organizaciji velikih natjecanja u vodenim sportovima.

„Veseli što je Europska plivačka federacija još jednom Rijeci dodijelila čast domaćinstva ovog natjecanja. Uz vrhunske uvjete na našim Bazenima Kantrida, uz toplu dobrodošlicu i podršku Riječana, vjerujem da će vam ovo natjecanje ostati u najljepšem sjećanju. Ulaganje u mlade sportaše budućnost je sporta i želim vam svima puno sportske sreće i uspješno natjecanje“, rekla je zamjenica Sandra Krpan.

U sklopu ceremonije otvaranja održan je i mimohod predstavnika zemalja sudionica, a na prvenstvu se uz Hrvatsku natječu i predstavnici Austrije, Bugarske, Češke, Danske, Finske, Francuske, Gruzije, Njemačke, Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Italije, Litve, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunjske, Srbije, Španjolske, Švedske, Švicarske, Turske i Ukrajine.

Ulaz na sve dane natjecanja besplatan je za građane.

Jadrolinija

Pošaljite vijest