Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mali znak pažnje stanarima zgrade zaslužnim za uređenje i održavanje okoliša na dobrobit svih stanara

Gradonačelnik Marko Filipović posjetio je danas riječke umirovljenike Ramu Čauševića i Vladimira Vukonića, stanare zgrade u ulici Krimeja na brojevima 22 i 24, zaslužne za uređenje i održavanje okoliša ispred zgrade koji doprinosi kvaliteti života svih stanara zgrade.

Okoliš uređuju zajednički, ali kako naglašavaju uz veliku pomoć unuka jednog od njih, Marija Čauševića koji je zbog svoje mladosti i snage zadužen za teže fizičke poslove poput dovoza zemlje, kopanja i prekopavanja, prenošenja teških vaza i slično.

A u njihovom vrtu raste svašta, mnogo vrsta cvijeća, suncokreti, palme, vinogradarske breskve, maslina, ružmarin, lavanda, ruže, pa čak i male rajčice.

Okoliš uređuju iz vlastitog zadovoljstva, a ispred zgrade su postavljene i klupice pa je tako stvoren i ugodan ambijent za susjedsko druženje.

Riječki gradonačelnik posjetio ih je i donio im još malo „posla“. Vrijednim umirovljenicima darovao je sadnice raznog bilja za koje sada treba naći mjesto u vrtu kao i knjigu „Katalog autohtonih biljnih vrsta“, početnicu za otkrivanje bogatstva biljnog svijeta ispred zgrade u izdanju Komunalnog društva Čistoća.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest