Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kreću radovi uređenja prometnica na području Vrbovskog i Čabra

U drugoj polovici kolovoza započinju radovi na prometnicama u gradovima Vrbovsko i Čabar. Riječ je o zahvatu proširenja serpentine (ulica Dobra) na području Vrbovskog kojim će se ostvariti veća sigurnost u prometu te izvesti proširenja potrebna za prolaz kamiona s prikolicom duž lokalne ceste. Vrijednost ove investicije je 459.402,50 EUR (s PDV-om), a izvođač radova je ENERGOPROJEKT 88 d.o.o. iz Zagreba. U gradu Čabru, za što je namijenjen iznos od  262.438,01 EUR (s PDV-om), izvest će se sanacija klizišta koje se nalazi na dionici između naselja Gerovo i Hrib. Izvođač radova je CPK d.d. iz Kopra.

Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije u ovoj će godini u prometnice na području Gorskog kotara, uključujući i sanaciju kolnika na Platku, uložiti 2,6 milijuna eura. Spomenuta sredstva namijenjena su za projekte sanacije i obnove na području gradova Vrbovsko i Čabar i Općine Fužine te na području Mrkoplja, Skrada, Ravne Gore i Platka.

Županijska uprava za ceste PGŽ upravlja s ukupno 1000 kilometara ceste od kojih je 330 kilometara na području Gorskog kotara. U nadležnosti je ŽUC-a i održavanje cesta u zimskim uvjetima pri čemu su zimska služba, nabavka soli i održavanje kolnika financijski i prioritetno najznačajniji.

Jadrolinija

Pošaljite vijest