Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Krađe na kvarnerskim plažama: Šest osoba oštećeno za 3,350 eura

Policija je u proteklih nekoliko dana zaprimila tri prijave o počinjenju kaznenih djela krađa na plažama na području Kvarnera. Riječ je o krađama torbi i naprtnjača s različitim predmetima koje su ostavljene bez nadzora na plažama na otoku Krku, Rabu i na Pećinama u Rijeci.

Na plažama u Krku, nepoznati počinitelj otuđio je naprtnjače s novcima, mobitelima, ključevima, kao i drugim vrijednim predmetima dvoje državljana Njemačke, a koji su ga ostavili bez nadzora i otišli se kupati u more.

Na isti način oštećeno je i troje hrvatskih državljana kojima su iz ruksaka otuđeni novčanici s dokumentima, mobiteli, naočale i drugi predmeti na plaži na otoku Rabu, dok je hrvatskom državljaninu na plaži na Pećinama u Rijeci otuđen ribolovni štab.

Materijalno je oštećeno šest osoba za oko 3 350 eura.

Opisani događaji još jednom potvrđuju kako kradljivci koriste nepažnju građana i njihov boravak u moru te im otuđuju stvari ostavljene bez nadzora. Najčešći predmeti krađa su novčanici s novcem i mobiteli, ali i nakit, ključevi vozila ili apartmana, sunčane naočale i slično.

U cilju smanjenja mogućnosti nastanka ovakvih i slični kaznenih djela krađa te izazivanja neugodnosti tijekom boravka na plažama i ovom prilikom podsjećamo građane na neke od korisnih savjeta kako zaštititi svoju imovinu:

 – na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, nakit i vrijednu foto-video opremu,
– torbe, ključeve, mobitele, fotoaparate, video kamere na plaži ne ostavljajte bez nadzora – ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici,
– ne provjeravajte učestalo novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari,
– dokumente i novac ne držite zajedno,
– na plažu ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled…),
– ako do plaže dolazite osobnim vozilom zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete,
– ako dolazite biciklom, vežite ga,
– ključeve apartmana, soba, vozila i sl.,  koji sadrže nazive i brojeve apartmana i soba te registarsku oznaku vozila, spremite na mjesto koje nije dostupno tuđim pogledima,
– ako ste pokradeni, pozovite odmah policiju na broj 192!
– pretražite bližu okolicu, možda pronađete neke svoje predmete – spremite ih u vrećicu i predajte policiji (možda se otkriju korisni tragovi)

Jadrolinija

Pošaljite vijest