Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

KBC Rijeka dodijelit će 50 stipendija u području sestrinstva

KBC Rijeka po prvi put, ove školske i akademske godine, stipendirat će učenike srednjih medicinskih škola – smjer medicinska sestra/tehničar i polaznike prijediplomskog stručnog studija sestrinstva. Dodijelit će se ukupno 50 stipendija, od kojih će 30 biti za učenike i 20 za studente, u mjesečnim iznosima od po 200 eura.

Učenici će stipendiju dobivati tijekom 10 mjeseci školske godine, a studenti tijekom 12 mjeseci akademske godine. Natječaj će biti objavljen u rujnu, nakon okončanja postupaka upisa na obje obrazovne razine, o čemu će KBC Rijeka putem sredstava javnog priopćavanja i na svojim mrežnim stranicama dodatno obavijestiti javnost.

Pravo na podnošenje prijave imaju svi učenici upisani u četvrti i peti razred srednje škole smjera medicinska sestra/tehničar u školskoj godini 2023./24. i svi redoviti studenti završne godine prijediplomskog stručnog studija sestrinstva u akademskoj godini 2023./24. Kriteriji koji će se bodovati u razredbenom postupku, obuhvaćaju postignuti uspjeh u dosadašnjem obrazovanju, osvojene nagrade, sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i posebne okolnosti iz socijalnog statusa i prava po drugim osnovama.

Iz KBC-a Rijeka ističu kako su se odlučili na uvođenje stipendiranja s ciljem privlačenja budućih zaposlenika i poticanja interesa da u ovoj kliničkoj ustanovi ostvare svoje karijerne izazove i ciljeve.

Sve propozicije natječaja i druge detaljne informacije bit će sadržane u tekstu natječaja. KBC Rijeka, koji je jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u ovom dijelu zemlje, očekuje dobar interes kandidata jer nudi kvalitetno i stimulativno radno okruženje s mnogobrojnim mogućnostima daljnjeg napredovanja u radu te stjecanje dodatnih stručnih kvalifikacija kroz nastavak edukacije.

Jadrolinija

Pošaljite vijest