Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Karlovac na pet dana preuzimaju pivo, hrana i glazba

Predstavljen je program 36. Dana piva Karlovac. Od 25. do 29. kolovoza posjetitelje očekuje čak 17 koncerata na dvije pozornice, bogata gastronomska i turistička ponuda, a sve uz više od 20 domaćih i inozemnih vrsta piva te zabavne popratne aktivnosti.

Dani piva Karlovac najpoznatiji su i najdugovječniji hrvatski festival piva i prestižni glazbeni festival s tradicijom koja je započela još davne 1984. . Zahvaljujući raznolikosti i bogatstvu sadržaja, festival kroz pet dana obiđe više desetaka tisuća posjetitelja i turista.

Dani piva počinju u petak 25. kolovoza svečanim otvorenjem uz svjetlosni show i koncert Parnog Valjka. U subotu će na glavnoj pozornici zapjevati riječki Belfast Food, te dalmatinski reper Grše i legendarni Psihomodo Pop. Nedjelju će obilježiti rock zvuci Opće opasnosti, a ponedjeljak i utorak rezervirani su za Dalmatino i Ninu Badrić. Posjetitelje će na glavnoj pozornici zabavljati još i Miach, Djeca!, Kojoti, Detour i  Mirna Škrgatić, dok će na pozornici u sklopu Gastro kutka nastupati jedini hrvatski Mariachi bend Los Caballeros, funk-soul band Brown Sugar te lokalni sastavi Strings band, Rivers band i Black & White.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svim sponzorima i gradskim tvrtkama koji se podržale manifestaciju.

“Naše nastojanje je narednih godina širiti manifestaciju. Vjerujem da ćemo sljedeće godine imati više prostora u našoj Zvijezdi, gdje će ovaj festival glazbe, hrane i piva dobiti nove atrakcije i događanja kako bi posjetiteljima bilo još zanimljivije. Pozivam sve da ovih dana posjete Karlovac i tijekom cjelodnevnog boravka upoznaju ljepote naših parkova, rijeka, obiđu naše atrakcije i tako stvore sliku o našem prekrasnom gradu. Vidimo se u Karlovcu!“, izjavio je Mandić.

Za pravu festivalsku atmosferu pobrinut će se ugostitelji i trgovci čija će ponuda hrane i piva biti jedan od glavnih preduvjeta dobrog provoda, a da bi doživljaj bio potpun tu su i veliki pivski pereci, jedan od zaštitnih znakova Dana piva. Na stotinjak metara od glavne pozornice posjetitelje očekuje Gastro kutak s kapacitetom od 300 sjedećih mjesta te raznovrsna pivska ponuda u Svijetu piva.

Tijekom kolovoza Karlovac diše Dane piva, a to potvrđuju i karlovački restorani, kafići i pubovi koji pripremaju posebnu ponudu jela s pivom, različite vrste pivskih koktela, glazbeni program te nagrade kvizove, a sve u sklopu aktivacije „Na pivo u Karlovac“. Uz to, tijekom pet festivalskih dana, organizira se i mnoštvo dodatnih tematskih sadržaja poput pivske ture „Frtalj cenera“ i interaktivne igre „Pivska potraga“. Tu su i „Pivske radionice by Karlovačko“ na kojima će o povijesti i proizvodnji piva govoriti Damir Fluka, trener u prodaji Heinekena Hrvatska, a radionicu o pripremi hrane s pivom održat će karlovački gastro influencer Saša Vukić, poznatiji kao Sašina kuhinja.

“Pivo je istinski turistički proizvod Karlovca koji razvijamo u suradnji s brojnim dionicima. Zahvaljujući njima tijekom cijelog kolovoza u ponudi su razne vrste piva i pivskih jela te prigodni tematski programi i sadržaji na više lokacija. Hrvatska turistička zajednica i ove je godine podržala promotivnu aktivnost karlovačke Turističke zajednice “Na pivo u Karlovac” koju provodimo u cilju pozicioniranja grada kao pivske gastro destinacije, a dolazak na Dane piva prilika je i za posjet svim ostalim prirodnim i kulturnim atrakcijama u našem gradu”, izjavila je Marina Burić, direktorica TZ Karlovac.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći ovdje, a službenoj web stranici te na Facebook i Instagram profilima.

Jadrolinija

Pošaljite vijest