Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kaptol dobiva novi teniski teren

U okviru Programa podrške brdsko-planinskim područjima za 2023. godinu odobreno je sufinanciranje 39 projekata u cilju poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda i doprinosa održivom razvoju brdsko-planinskih područja. Među odobrenim projektima je i onaj Požeško-slavonske županije za izgradnju novog sportskog terena u Kaptolu za kojega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sufinanciranje u iznosu od 69.000 eura.

“Novi teniski teren u Kaptolu bit će namijenjen vrtićkoj i osnovnoškolskoj djeci, ali i svim rekreativcima, pružajući kvalitetan sportski sadržaj na korištenje. Odobrenim sufinanciranjem kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima pokrit će se 40% troška ukupne investicije, dok smo za preostala sredstva već aplicirali na druge natječaje i trenutno čekamo ocjenjivanje i objavu rezultata”, rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.  

Osim Požeško-slavonske županije, sredstva za svoje projekte osigurale su i Općine Kaptol, Velika, Brestovac te Grad Pakrac. Općina Kaptol istim je Programom ostvarila sredstva za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture gospodarske zone „Novi Bešinci“ faza II., Općini Velikoj osigurano je sufinanciranje sanacije odvojka ceste u naselju Radovanci, Općina Brestovac sredstva je ostvarila za izgradnju pješačke staze u naselju Boričevci dok će Grad Pakrac dobivena namjenska sredstva utrošiti u sanaciju Ulice Ivana Gorana Kovačića.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest