Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jubilarni 25. Špancirfest – Vrhunska destinacija za kraj ljeta!

Špancirfest

Kraj ljeta svake godine mnoštvo posjetitelja već tradicionalno provodi na najvećem, najpopularnijem i najraznovrsnijem hrvatskom uličnom festivalu – Špancirfestu. Jubilarno, 25. izdanje održat će se od 18. do 27. kolovoza u Varaždinu, a organizator manifestacije, Turistička zajednica grada Varaždina, pripremila je više od 500 programa za sve generacije.

Osim glazbenih koncerata, program festivala dodatno obogaćuju performeri, ulični zabavljači, dječji animatori kao i nekoliko gastro zona. Najveća pozornica na otvorenom tako će ugostiti brojne ulične umjetnike i umjetničke skupine iz desetak zemalja svijeta koji pripremaju više od 70 programa, a ulicama grada ponovno će prolaznike veselo zabavljati nezaobilazni Heroji ulica.

Glazbeni program Špancirfesta održavat će se na dvije glavne i nekoliko manjih pozornica, kao i na ulicama i trgovima. Sve će rasplesati jedan od najvećih rock bandova, Franz Ferdinand iz Škotske, a prije njih će nastupiti mladi sve popularniji slovenski indie rock bend Joker Out. U danima koji slijede očekuje se svirka sljedećih izvođača: TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Brass Experience, Parni valjak feat. Igor Drvenkar, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić, Cold Snap te Crna kronika. Svi koncerti na PAN pozornici Staroga grada su besplatni! Na prekrasnoj pozornici Vile Bedeković Kerekesh teatar izvest će se šest atraktivnih predstava, a u glazbenom programu nastupaju slovenska atrakcija Perpetuum Jazzile i Grupa Cambi, dok ovogodišnje festivalsko izdanje zatvara koncert pod nazivom Nothing Else Matters.

Prošle je godine festival prvi puta ugostio Špancir Burger festival na Kapucinskom trgu, a novo izdanje, na radost gurmana i hedonista, donosi nove okuse i mirise burgera. Vinski grad svoju će raskošnu eno&gastro ponudu ponovno predstaviti u zelenoj oazi Ispred Starog gradaa nekoliko koraka dalje vlastiti glazbeni i gastro program sprema Food&Party zona.

Dodatne informacije potražite OVDJE.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest