Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Izložba filmskih plakata u sklopu 7. History Film Festivala

Na postamentima na Korzu postavljena je izložba filmskih plakata, naslova koje će publika imati priliku pogledati na 7. History Film Festivalu koji će se od 12. do 16. rujna održati u Art kinu.

U sklopu Festivala u Art-kinu prikazat će se dvadeset filmova iz službenog natjecateljskog programa, a publika će imati priliku uživo susresti i razgovarati s brojnim gostujućim autorima. Specifičnost ovogodišnjeg programa History Film Festivala je to što se izabrani filmovi većinom bave povijesnim temama i zbivanjima nakon Drugoga svjetskoga rata.

Prema riječima direktorice Festivala Tihe Modrić u sklopu programa festivala ove će se godine premijerno prikazati četiri svjetska naslova, sedam europskih i čak 19 hrvatskih filmskih ostvarenja.

„Filmovi obrađuju različite teme, ali iako se bave temama i osobama koje su obilježile povijest Hrvatske i svijeta, i dalje je riječ o temama koje su i danas vrlo aktualne“, rekla je Modrić i dodala kako je History Film Festival jedini festival na svijetu koji se bavi isključivo povijesnim dokumentarnim filmom.

Prema riječima Marte Ban iz Art kina, History Film Festival jedini je uz STIFF – Međunarodni studentski filmski festival, lokalni riječki festival. „Pokrenuti festival nije lako, a još je teže održati ga stoga nam je drago da i ove godine možemo biti domaćini. Veseli nam i druženje s autorima filmova koje će se održati u prostoru Art kina zadnjeg dana festivala, 16. rujna. Bit će to sjajna prilika za ljubitelje povijesnog dokumentarnog filma da porazgovaraju s autorima i sagledaju filmove iz neke druge perspektive“, rekla je Ban.

Popratni program Festivala održat će se u HKD-u na Sušaku 13. i 14. rujna kada će se prikazivati glazbeni dokumentarci, a bit će predstavljen i „Doc’n’ritam“ festival glazbenih dokumentaraca iz Beograda.

Također, kao uvertira u ovogodišnje izdanje festivala u Galeriji Kortil otvorena je i izložba „Nevjerni psi i druge priče – Riječki rock u 20 točaka“ autora Velida Đekića.

Jadrolinija

Pošaljite vijest