Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Izdana lokacijska dozvola za sušionicu povrća u Virovitici

Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice izdao je Virovitičko-podravskoj županiji lokacijsku dozvolu za sušionicu povrća koja će se nalaziti u Virovitici. Sušionica povrća bit će kapaciteta 410 kg/h osušenog povrća, uz fotonaponsku sunčanu elektranu koja će se nalaziti na krovu objekta kapaciteta 2.0 MWp, a služit će primarno za vlastite potrebe. Osim toga, objekt će sadržavati sušaru, skladište osušenog povrća, hladnjaču te druge prostorije.

Izdavanje Lokacijske dozvole, korak je bliže za gradnju “pogona” vrijednog oko 25.000.000 eura, u kojem će se moći sušiti gotovo sve vrste povrća, te potom koristiti u osušenom stanju (mrkva, češnjak, luk, peršinov i celerov korijen, poriluk, hren, cikla). Ovim projektom planira se povezati velik broj kooperanata, a otvorit će se i nova radna mjesta. Projekt Sušionice povrća prijavljen je za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014-2020” za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalno razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Za njega je odobreno 536.100,47 eura bespovratnih sredstava, a 94.606,81 eura je pridodala Virovitičko-podravska županija. Zemljište za gradnju Sušionice darovao je Grad Virovitica.

Sušionica je samo nastavak ulaganja u poljoprivredu jer Virovitičko-podravska županija je s ciljem snažnijeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i dohodovnih kultura, sagradila sustave navodnjavanja Kapinci – Vaška I. i II faza, Đolta I. faza i Novi Gradac – Detkovac, a u budućnosti će se izgraditi i novi sustavi navodnjavanja Lukač, Čađavica, Đolta II. faza, Zdenci, Čačinci-Crnac.

Foto: Kristijan Toplak

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest