Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Gušti od ribi: Gastro senzacija u Iki

Gušti od ribi Ika

Hotel Villa Schubert u Iki bio je domaćin gastro događanja koje je oduševilo brojne posjetitelje. Nakon nekoliko kišnih dana, posjetitelji su konačno mogli uživati na svježem zraku uz “Gušte od ribi”, sjajan desert za blagdan. Ne samo desert, već možemo reći i ”subotnje glavno jelo”.

Cooking show je započeo gastro znalac Damjan Miletić s ukusnim zalogajima, koji su uključivali hobotnicu začinjenu kaperima i balzamskim octom od smokava, mariniranu trilju i slane inćune. Sva jela su bila poslužena i dekorirana na način koji je već samim izgledom plijenio pozornost. U isto vrijeme, na terasi restorana, dva kuharska znalca Stevo Karapandža i Luka Goleš pripremali su jela na bazi morskih delicija.

Stevo Karapandža, kuharska legenda priznata diljem svijeta (podsjetimo, njegova se jela pripremaju čak i u Japanu) je pripremao njoke s morskim plodovima, a kada su njegovi zalogaji podijeljeni posjetiteljima, dodatno je pripremio i fuže s morskim plodovima, na oduševljenje svih nazočnih, a veliki broj posjetitelja je za uspomenu na ovaj dan poželio i zajedničku fotografiju s gastro legendom. Luka Goleš, sjajan mladi chef Restauranta “Draga di Lovrana” nimalo nije zaostalo za svojim starijim kolegom. Od desetak vrsta ribe pripremio je izvrstan brodet kojeg je sljubio sa zapečenom palentom, a i njegova je delicija oduševila sve. Ukupno je pripremljeno preko 200 obroka koji su oduševili svojim okusima, a osmijeh zadovoljstva publici i chefovima nije silazio s lica.

Uz voditelja Bornu Šmera, chefovi su objašnjavali i sam proces pripreme jela, koja su se potom sljubljivala s izvrsnim vinima koje je osigurala Udruga Ikarski Barkajoli te se tako kušalo vino vinarije Fuhtar kao i vina Ilok, Kabola i ostalih vinara odležana godinu dana u ikarskoj vruji, izvađena iz mora. Posebno valja naglasiti da su u manifestaciji uživali brojni domaći i strani turisti koje su pozdravili opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, direktorica hotela domaćina eventa Tajana Trbović te predsjednik Udruge Ikarski barkajol Vjeko Zahej.

Stevo Karapandža, kuharska legenda priznata diljem svijeta (sjetimo se, njegova su jela popularna čak i u Japanu), pripremao je njoke s morskim plodovima, a kada su njegovi zalogaji podijeljeni posjetiteljima, dodatno je pripremio i fuže s morskim plodovima, što je oduševilo sve prisutne. Veliki broj posjetitelja je za uspomenu na ovaj dan poželio zajedničku fotografiju s ovom gastro legendom.

Luka Goleš, sjajan mladi chef Restorana Draga di Lovrana, nimalo nije zaostajao za svojim starijim kolegom. Pripremio je izvrstan brodet od desetak vrsta ribe koji je sljubio sa zapečenom palentom.

Ukupno je pripremljeno preko 200 obroka koji su oduševili svojim okusima, a osmijeh zadovoljstva nije silazio s lica posjetitelja i chefova.

Uz voditelja Bornu Šmera, chefovi su objašnjavali sam proces pripreme jela, koja su se potom sljubljivala s izvrsnim vinima koje je osigurala Udruga Ikarski Barkajoli. Kušalo se vino vinarije Fuhtar, kao i vina Ilok, Kabola i ostalih vinara koja su odležavala godinu dana u ikarskoj vruji, izvađena iz mora. Posebno valja naglasiti da su u manifestaciji uživali brojni domaći i strani turisti, koje su pozdravili opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, direktorica hotela domaćina eventa Tajana Trbović te predsjednik Udruge Ikarski barkajol Vjeko Zahej.

Jadrolinija

Pošaljite vijest