Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Gradonačelnik Tomašević obišao radove na uređenju i obnovi Muzeja Prigorja u Sesvetama

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet obišli su danas radove na uređenju i obnovi Muzeja Prigorja u Sesvetama. Obilasku su se pridružili državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Ivica Poljičak i ravnateljica Muzeja Morena Želja Žele.

„Na Kuriji Zagrebačkog kaptola (danas Muzeju Prigorja) potres iz ožujka 2020. prouzročio je umjerenu štetu. Otklanjanje štete  i obnova bili su nužni radi očuvanja fizičkog stanja zaštićenog kulturnog dobra. Vrijednost Muzeja Prigorja značajno sudjeluje u identitetu stanovnika Gradske četvrti Sesvete koja je po broju stanovnika najveća gradska četvrt u Zagrebu. Ovakve objekte ne samo da obnavljamo već ih i unaprjeđujemo, jer ovo će u svakom smislu biti bolja zgrada za djelatnike, građane Sesveta i cijelog Zagreba, kao i za sve ostale posjetitelje“, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako je vrijednost projekta 456.331,26 eura, od čega je iz Fonda solidarnosti Europske Unije osigurano 351.809,38 eura, dok je 174.600,00 eura osigurano iz proračuna Grada Zagreba.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Ivica Poljičak pohvalio je kako teku radovi na obnovi Muzeja, a koji se privode kraju. Također, iskazao je zadovoljstvo što će Sesvete nakon obnove i opremanja imati muzej sa svim svojim specifičnostima kakav i zaslužuju.

Ravnateljica Muzeja Prigorja Morena Želja Žele pohvalila je suradnju sa svim gradskim uredima i Ministarstvom kulture i medija prilikom realizacije ovog projekta.  

Radovi sanacije obuhvatili su sanaciju krovišta zgrade, sanaciju svih pročelja te sanaciju manjih pukotina u unutrašnjosti zgrade. Radi provedbe projekta Grad Zagreb osigurao je Muzeju Prigorja prostore za preseljenje zaposlenika i privremeno preseljenje muzejske građe.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest