Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Grad Opatija će subvencionirati cijene utroška vode za stanovnike Vele Učke i Male Učke

Gradonačelnik Fernando Kirigin održao je sastanak s mještanima Male i Vele Učke u prostoru DVD-a Učka. Riječ je o gradonačelnikovu redovitom obilasku ovih opatijskih naselja u kojima živi vrlo malo stanovnika u dvadesetak kućanstava.

Grad mještanima nastoji izaći u susret kako bi im olakšao svakodnevni život, primjerice najnižom mogućom komunalnom naknadom i komunalnim doprinosom, nižim porezom na kuće za odmor te osiguranim prijevozom djeci do škole.

Jedna od tema sastanka bilo je subvencioniranje cijene utroška vode za stanovnike Vele Učke i Male Učke u 2024. godini. Prema prijedlogu, Grad bi sufinancirao cijenu utroška vode u visini od 50 %, najviše do 1,5 kubnih metara po članu kućanstva ili do 18 kubika godišnje. Ovaj će se prijedlog, nakon provedenog javnog savjetovanja, naći pred gradskim vijećnicima, vjerojatno u lipnju. Sredstva za sufinanciranje bit će osigurana rebalansom Proračuna nakon usvajanja programa. Subvenciju će moći ostvariti samo stanovnici Vele i Male Učke koji u tim naseljima imaju prijavljeno prebivalište. Oni će morati podnijeti zahtjev za subvencijom, o čemu će ih Grad Opatija na vrijeme obavijestiti.

Sastanku na Učki prisustvovao je i vršitelj dužnosti ravnatelja Javne ustanove Park prirode Učka Žarko Erceg. Mještani su imali mnoge sugestije vezane uz održavanje čistoće i reda na Učki, kao i uz sigurnost prometa na cestama.

Jadrolinija

Pošaljite vijest