Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Erlić u Imotskom uručio 51 ugovor korisnicima Dalmatinske zagore iz poziva MRRFEU

“Dalmatinska zagora ima velike potencijale i sada smo ih prvi put kroz ovakav poseban financijski program, namijenjen isključivo korisnicima s ovog područja, identificirali i stavili u fokus djelovanja s nacionalne razine”, ocijenio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u Imotskom, pri uručivanju ugovora u ukupnoj vrijednosti od 12,83 milijuna eura.

Radi se o bespovratnim sredstvima koja se dodjeljuju na temelju Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore, Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške brdsko-planinskim područjima, te Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini.

U svojem je govoru ministar posebno istaknuo važnost nacionalnog programa za Dalmatinsku zagoru.

„Danas smo prvi put dodijelili ugovore iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore. Riječ je on novom programu koji je dio programa Vlade i koji je predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio točno prije godinu dana upravo ovdje u Imotskom”, kazao je dodavši da je program oformljen u ministarstvu u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima, a temelji se na 2 smjera djelovanja – demografskoj revitalizaciji te gospodarskom rastu i razvoju.


Pokretanjem poduzetničke aktivnosti preokrenuti negativne demografske trendove

Naglasio je da će se ovim ugovorima izgraditi se 8 poduzetničkih zona, 9 vrtića, turistička infrastruktura i realizirati brojni drugi projekti koji će u desetljeću pred nama, s jedne strane pokrenuti poduzetničke aktivnosti, a s druge strane preokrenuti dosadašnje negativne demografske trendove.

“Dalmatinska zagora ima velike potencijale i sada smo ih prvi put kroz ovakav poseban financijski program, namijenjen isključivo korisnicima s ovog područja, identificirali i stavili u fokus djelovanja s nacionalne razine. Program je trogodišnji, no plan nam je da se i nakon toga nastavi i da ostane trajna briga za značajniju afirmaciju Dalmatinske zagore“ ocijenio je ministar Erlić.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban pohvalio je iznimnu vrijednost ovog programa te izrazio zadovoljstvo spremnošću lokalne razine koja je pripremila kvalitetne projekte pomoću kojih uskoro kreće daljnji rast i razvoj potencijala Dalmatinske zagore.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest