Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Energetski obnovljena Školska sportska dvorana Peščenica

Nakon što je u potpunosti energetski obnovljena, trenutno se u Školskoj sportskoj dvorani Peščenica odvijaju i dodatni radovi uređenja, koje je danas, sa svojim zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom i suradnicima, obišao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Gradonačelnik Tomašević kazao je kako gotovo 40 godina nije bilo znatnijih ulaganja u ovu dvoranu. Višenamjenska sportska dvorana sada je energetski obnovljena, uređena je fasada, stolarija i krov na kojem se nalazi solarna elektrana. Također, ugrađen je novi sustav grijanja i hlađenja, uređena je mala dvorana i druge prostorije, a trenutno se ugrađuje parket u velikoj dvorani. Nakon toga slijedi postavljanje novog sportskog semafora i štedljive rasvjete te postavljanje hidrauličnih tribina.

„Ovu dvoranu koriste dvije srednje škole, Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju i Tehničko škola Ruđera Boškovića za potrebe održavanja nastave tjelesne i zdravstvene kulture te brojni klubovi za treninge i natjecanja, a u svrhu rekreacije koristi je i veliki broj građana, stoga je kompletna obnova dvorane izuzetno važna za sve njene korisnike“ rekao je gradonačelnik.

Vrijednost projekta s opremanjem je preko dva milijuna eura, od čega je dodijeljeni iznos bespovratnih sredstava gotovo 700 tisuća eura.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest