Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

DRŽAVNE NEKRETINE: Država daje u zakup 35 poslovnih prostora i garaža

Državne nekretnine objavile su četvrti javni poziv u 2024. za zakup 35 poslovnih prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Iloku, Osijeku, Poreču, Puli, Rijeci, Umagu i Splitu. Ovim natječajem u Zagrebu je ponuđeno 13 poslovnih prostora i pet garažnih mjesta, a poslije Zagreba, najviše prostora po ovom natječaju država u zakup daje u Rijeci.

Tri poslovna prostora u užem središtu grada ponuđena su u zakup na frekventnim lokacijama Zagreba, Rijeke i Osijeka. U obnovljenom zagrebačkom pješačkom prolazu Oktogon, blizu središnjeg dijela sa staklenom kupolom, daje se u zakup poslovni prostor veličine 82 četvorna metra s početnom mjesečnom zakupninom od 2107,66 eura ili 25,70 eura po m2.

Početna najamnina od 8,96 eura

Na adresi Janeza Trdine 9A u Rijeci, nedaleko Trga svete Barbare i svega 100-ak metara od riječkog Korza, ponuđen je prostran poslovni prostor s galerijom veličine 133 četvorna metra, a početna mjesečna zakupnina iznosi 22,40 eura po kvadratu. Poslovni prostor u centru Osijeka površinom od 8,96 četvornih metara najmanji je na natječaju, smješten je u nizu lokala zgrade u Županijskoj 2 odmah do osječke konkatedrale, a početna mu je mjesečna zakupnina 9,39 eura m2.

U zapadnom dijelu Zagreba u Ozaljskoj 39 i 40 s početnom zakupninom od 8,40 eura po kvadratu ponuđeni su manji poslovni prostori, a dva susjedna, također manja poslovna prostora, od 16 i 20 kvadrata ponuđena su u zakup u Vlaškoj 97 i početna im je zakupnina 10,90 eura po četvornom metru.

Poslovni prostor koji se daje u zakup u Splitu u ulici Slobode 3 nalazi se nedaleko Gradske knjižnice Marka Marulića, sastoji se od prostora u prizemlju i podrumu, a s 365 četvornih metara zakupni je potencijal za one koji imaju potrebu za poslovanjem u većem prostoru.

Garaže u Zagrebu i Poreču

Garažna mjesta i garaže daju se u zakup u Zagrebu i Poreču. U Zagrebu je riječ je o lokacijama na Peščenici i Sveticama koje su na prethodnim natječajima rezultirale dobrim odazivom zainteresiranih, a u Poreču na lokaciji Kvajera 18 i 20.

Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, do podneva 29. svibnja 2024. Prostori se daju u zakup u viđenom stanju pa se prethodno mogu pogledati između 13. i 16. svibnja 2024. prema rasporedu objavljenom u Javnom pozivu 4/24. Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine.

Jadrolinija

Pošaljite vijest