Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Drava se izlila kod Dravskog mosta, izletište Križnica je pod vodom, vodostaj i dalje raste

Drava bilježi rekordne vodostaje. Kod Križnice raste iz sata u sat, kao i kod dvije mjerne postaje na području VPŽ – Terezino Polje i Vrbovka. Najugroženija područja su općine koje se naslanjaju na rijeku Dravu – Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Gradina, Sopje i Čađavica. Redovno stanje obrane od poplava proglašeno je 5. kolovoza, a poduzimaju se mjere kako bi se zaštitila područja uz rijeku, uključujući postavljanje zečjih nasipa u kritičnim područjima.

Vrhunac vodenog vala očekuje se u utorak poslijepodne i u srijedu. Prema nekim prognozama, on bi na nekim područjima moga biti rekordno visok. Do četvrtka bi vodeni val trebao proći kroz Virovitičko-podravsku županiju, premda to najviše ovisi o dotoku vode Drave i Mure koje dolaze uzvodno. U ovom trenutku nisu poplavljene prometnice i nema prijetnje stambenim objektima.

Na terenu je angažirano više od 250 ljudi, uključujući vatrogasce, članove civilne zaštite, dobrovoljce i sportske klubove, a sve u koordinaciji s Centrom za obranu od poplava i s Hrvatskim vodama.

Skela kod izletišta Križnica ne vozi od petka, a očekuje se da će vodostaj Drave rasti na tom području. Nadaju se da stambeni objekti neće biti ugroženi.

Jadrolinija

Pošaljite vijest