Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

DP objavio čime će se baviti u novoj vladi. Birači napadaju Penavu: “Ljige”

Timovi DP-a i HDZ-a postigli su jučer dogovor oko formiranja parlamentarne većine, tri tjedna od izbora, prenosi Index.

Ključni podaci:

  • HDZ i DP dogovorili su se oko sastavljanja vlade, podijelili ministarstva
  • DP će dobiti ministarstvo demografije i useljeništva, ministarstvo poljoprivrede i ministarstvo gospodarstva
  • Domovinski pokret traži veće plaće za dužnosnike – od premijera do državnih tajnika
  • DP ide u koaliciju s 12 potpisa, kaže tajnik stranke
  • DP očekuje formiranje sabora u roku od 10 dana
  • Penavu su birači izvrijeđali na Fejsu
  • DP-ovac Josip Jurčević neće potpisati za Plenkovića kao mandatara. Kaže da mu ne vjeruje i da bi radije potpisao za Anušića
  • Predsjednik DP-a Ivan Penava ipak ulazi u vladu na mjestu potpredsjednika vlade bez portfelja, ali tek za godinu dana kad prođu lokalni izbori 

Ovo je priopćenje DP-a: Ministarstvo demografije bit će i za zaštitu granica

“Prilikom pregovora dogovoreno je da će Vlada biti takva da nitko neće u potpunosti kontrolirati resore. U svakom resoru i Domovinski pokret provodit će dio svojih politika. U sporazumu o suradnji s HDZ-om usuglasit će se međusobne politike, što Domovinskom pokretu osigurava da u buduće politike ugradi velik dio svoga programa.

U skladu s ključnom točkom koju smo isticali u predizbornom vremenu, a to je strateško pitanje demografije, Domovinski pokret vodit će Ministarstvo demografije.

Ovo će ministarstvo biti ključno za provođenje pronatalitetnih politika, ali i za provođenje useljeničke politike, kao dijelom i za zaštitu hrvatske granice. Samodostatnost u proizvodnji hrane ostaje naš ključni cilj, a sada smo dobili priliku situaciju mijenjati u praksi time što ćemo voditi Ministarstvo poljoprivrede.

Osim toga, preuzimamo odgovornost i u resoru gospodarstva koje je jedno od ključnih za postizanje ekonomskog prosperiteta. Demografska obnova, povratak mladih, obnova sela, samodostatnost u proizvodnji hrane, kao i promjena općedruštvene klime, u skladu s programskim načelima, ostaju naši ključni ciljevi.

Pred nama je velik posao. Borba za bolju Hrvatsku tek počinje. Svjesni smo da do promjena ne može doći u jednome danu, no već mjeseci pred nama pokazat će našu spremnost i odlučnost u provođenju nacionalnih politika”, prenosi Index.

Foto: Facebook Domovinski pokret

Jadrolinija

Pošaljite vijest