Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dodijeljeni ugovori organizacijama iz područja lovstva Primorsko-goranske županije

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina je predstavnicima udruga iz područja lovstva uručio ugovore vrijedne 89.450 eura. Sredstva su odobrena za 17 korisnika s ukupno 30 programa.

Dodjeljena sredstava namijenjena su za promicanje lovačke kulture, obnovu i održavanje putova u funkciji učinkovitije dostupnosti lovišta, sprečavanje šteta od divljači, nabavu hranilica, uređenje lovačkih čeka, investicije u infrastrukturu, uređenje lovišta i sl.

„Županija kontinuirano prati naše lovstvo. Nekad se radilo o većem iznosu dok država nije preuzela dio sredstava od lovozakupnina da kolektivno osigura lovačka društva od naleta divljači. Dakle, sredstva koja su preostala nastojimo u potpunosti vratiti lovačkim društvima kroz javni natječaj, a ove godine iznos smo povećali i za oko 26.000 eura“, rekao je župan Komadina i kao prirotet ulaganja istaknuo zanavljanje opreme za prihranu divljači i raščišćavanje stabala s obzirom na utjecaj klimatskih promjena na vremenske nepogode.

“Za slijedeću godinu dodatno ćemo se založiti da za svih nabavimo motorne pile jer, kako stvari stoje, sve će više drveća biti na cestama, a upravo vi najčešće prvi priskačete u pomoć vatrogasnim snagama”, rekao je župan i istaknuo da su lovci velika i organizirana snaga koja čini preko 10 posto stanovništva županije.

Uz župana Komadinu, dodjeli ugovora je prisustvovala i resorna pročelnica Alessandra Ban koja je posebno naglasila važnost nabave opreme za sprečavanje štete od divljači. Naime, temeljem nastale problematike na terenu, ove je godine dio namjenskih sredstava određen je i nabavi automatskih hranilica s ciljem da se divljač prehranjuje i zadržava što dalje od mjesta na kojima je u mogućnosti počiniti materijalnu štetu.

Društava kojima su dodijeljena sredstva zahvalila su PGŽ na potpori koja im je od velikog značajna za unaprjeđenje lovstva i samih lovišta te najavili skorašnje održavanje manifestacije „Rika fest“ u Delnicama i 25. susret hrvatskih lovačkih rogista uz učestvovanje petnaestak ekipa.

Dodjeli ugovora prisustvovao je i zamjenik župana Petar Mamula.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest