Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dodijeljene potpore poduzetnicima na području Gorskog kotara

U Velikoj vijećnici Grada Delnica zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban dodijelili su ugovore za 23 poduzetnika s područja Gorskog kotara, vrijedne 146.044 eura.

Sredstva se dodjeljuju u okviru Programa mjera za razvoj poduzetništva Primorsko-goranske županije za razdoblje 2022. – 2025. za što je u ovoj godini osigurano 827.084,97 eura, od čega je za Gorski kotar namijenjeno 400.000 eura.
“Okupili smo se da bi uručili ugovore poduzetnicima kao potpora razvoja poduzetništva Primorsko-goranske županije. To su sredstva koja su osigurana u proračunu u znatno većem iznosu nego što se dodijelilo u ovom prvom valu tako da ima prostora za one koji se žele prijaviti”, rekao je Mamula istaknuvši da će županija nastaviti redovno raspisivati javne pozive.

Dodijeljena sredstva namijenjena su razvoju gospodarstva u post-COVID razdoblju i jačanju mikroregija PGŽ. Poduzetnicima se omogućuje i olakšava primjena novih suvremenijih tehnologija koje će doprinositi povećanju produktivnosti i prepoznatljivosti, realizaciji kvalitetnijih proizvoda i boljem iskorištavanju resursa te poticanju energetske učinkovitosti kod svih prihvatljivih sektora djelatnosti. Na ovaj način se pomaže novoosnovanim tvrtkama i obrtima u početcima njihova poslovanja kako bi se omogućila konkurentnost poduzetnika na ruralnom području Županije, naročito na području Gorskog kotara i otoka.

“Mi smo slične ugovore dodijelili prije nekih mjesec dana i mogu reći da je ulaganje u poduzetništvo uvijek jako dobra investicija koja se vrati u vrlo brzom roku. Poduzetnici su, pogotovo na području Gorskog kotara, neizostavan i nužan dio razvoja svake zajednice. Prije svega jer zapošljavate naše ljude, stvarate nove vrijednosti i vjerujte itekako smo svjesni da ste vrlo važna karika u svakom gradu i općini”, rekla je gradonačelnica Grada Delnica Katarina Mihelčić ujedno čestitavši svim korisnicima sredstava.

U ime poduzetnika, prisutnima se obratio Aleks Ožbolt i zahvalio Primorsko-goranskoj županiji.

„Ove mjere su nama poduzetnicima uvijek dobrodošle, veliki su nameti države i ova nam sredstva uvelike pomaže u poslovanju. Mjere se provode već nekoliko godina i stvarno dobro dođu“, istaknuo je Ožbolt pozvavši gradonačelnike i načelnike na pokretanje poslovnih inkubatora u kojima bi poduzetnici mogli steći veća znanja i širiti vlastite poslovne mreže što bi im uvelike olakšalo poslovanje.

Prilikom selekcijskog procesa, prednost su imali poduzetnici početnici, žene poduzetnice, mladi poduzetnici, mikro poduzetnici te područje ulaganje (Gorski kotar i otoci), a prema kriterijima bodovanja, ovisno o pojedinoj mjeri.

Jadrolinija

Pošaljite vijest