Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dan općine Klinča Sela

Blagdan Male Gospe Dan je općine Klinča Sela. Proslavljen je svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, na kojoj je obilježena i 30. godišnjica osnutka općine.

„Sve što se događalo i što se sada događa vezano uz razvoj i izgled općine Klinča Sela dokazuje da je odluka o osnivanju općine bila itekako utemeljena i ispravna“, pozdravljajući prisutne rekla je predsjednica Općinskoga vijeća Gordana Juranko. Načelnik Miljenko Vučković rekao je da općina “kontinuirano raste u svakom pogledu”.

„U naše gospodarske zone dolaze dva velika investitora – Spar i Orbico. Zajedno ulažu nešto više od 200 milijuna eura i otvaraju više od 600 radnih mjesta. Stanogradnja u općini je u ekspanziji, bilježimo doseljavanja mladih obitelji. Ulaganja u naše sportske terene su višemilijunska. Posebno želim naglasiti uređenje i izgradnju novog sportskog objekta “Mladost”, u što će biti uloženo više od 1,5 milijuna eura“,  rekao je Vučković, dodavši da svega toga ne bi bilo da prije 30 godina nije osnovana Općina.

A napretku ove općine, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, veliki doprinos daje i Zagrebačka županija.

„Itekako dobrom pokazala se vizija ulaganja u gospodarske zone. U njih je unazad dvadesetak godina samo Županija uložila oko 7 milijuna eura. Imamo brojne korporacije koje posluju na području županije. To je dobar smjer! Kroz gospodarstvo koje puni naš proračun možemo dalje razvijati i ovu općinu i županiju u cjelini“, rekao je Kolarec.

Na sjednici su uručena javna priznanja Općine, a nagradu za životno djelo primio je Branko Kelečić.

Jadrolinija

Pošaljite vijest