Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Četvorica mladića iz Zagreba kupili kocke za potpalu pa zapalili automobil

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe starosti 19, 20, 25 i 29 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se osumnjičeni su po prethodnom dogovoru, 3. prosinca 2023. godine osobnim automobilom u vlasništvu 20-godišnjaka, dovezli se do trgovine na Trnju gdje je 19-godišnjak kupio kocke za potpalu, nakon čega su otišli do parkirališta u Dubravi gdje su se razdvojili. Nešto kasnije, oko 23.35 sata, 19-godišnjak i 20-godišnjak zajedno su osobnim automobilom za sada nepoznate marke došli u Vraničku ulicu, prišli parkiranom Volkswagen Golfu zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 58-godišnjaka, gdje je s ciljem dovođenja u opasnost imovine većeg opsega izazivanjem požara, 19-godišnjak otvorenim plamenom zapalio ranije kupljene kocke za potpalu te ih stavio na prednju stranu automobila koji se nalazio uz obiteljsku kuću i plinski priključak time je nastala opasnost od proširenja požara na kuću u kojoj se tada nalazilo nekoliko osoba. Uslijed navedenog vozilo se zapalilo. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Nakon što su zapalili vozilo, vratili su se na područje Dubrave na dogovoreno mjesto na kojemu su se i razdvojili, te se tamo ponovno sastali s 25-godišnjakom i 29-godišnjakom, nakon čega su se svi zajedno osobnim automobilom u vlasništvu 20-godišnjaka udaljili u nepoznatom smjeru.
Nastala materijalna šteta iznosi 16.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenih je posebno izvješće dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok su 19-godišnjak i 20-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku.

Jadrolinija

Pošaljite vijest