Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bogat program proslave Dana Općine Čavle

Općina Čavle spremna je za proslavu Dana općine koji se ove godine slavi 24. kolovoza na blagdan sv. Bartola apostola, zaštitnika cerničke župe. Ovom prigodom proslavit ćemo i 30 godina od utemeljenja naše Općine Čavle. U nastavku je bogat tjedni program koji su pripremili.

SV. MISE

U župi sv. Bartola apostola priprema za proslavu župnog blagdana je počela trodnevnicom, a u četvrtak 24. kolovoza u 18 sati slavit će se svečana sveta misa koju će predvoditi don Antonio Vučković. Nakon svete mise, u dvorištu crkve održat će se druženje župljana na tradicionalnom Bartojenku.

POLAGANJE VIJENACA

Općina Čavle i njezine udruge u srijedu 23. kolovoza, uoči Bartoje, položit će vijence i upaliti svijeće na spomen obilježja poginulih na groblju Cernik u 18 sati i na groblju Grobnik u 18.30 sati.

U 19 sati na spomen groblju u Sobolima obilježit će se i Europski dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća uz prigodni govor i molitvu.

PLATAK – OTVORENJE ŠETNICE

U četvrtak 24. kolovoza 2023. u 13 sati na Platku kod Malog doma otvorit ćemo novouređenu šetnicu „Stazicu puha Platka“.

 „Stazica puha Platka“ je poučna staza koja se proteže oko akumulacijskog jezera sve do Malog doma. Šetnjom kroz predivnu bukovu šumu, posjetitelji mogu mnogo naučiti o flori i fauni te geološkoj raznolikosti Platka, a mogu se i rekreirati te zabaviti na brojnim spravama i velikom igralištu. Projekt vrijedan gotovo 200 tisuća eura sufinanciralo je MRRFEU, a u realizaciji su pomogle Primorsko-goranska županija i Javna ustanova Priroda.

SVEČANA SJEDNICA

U petak 25. kolovoza 2023. u 19 sati u Domu kulture Čavle održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čavle gdje će u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika biti dodijeljene općinske nagrade, ali i humanitarnom akcijom prikupljena donacija potresom pogođenoj Glini, koju Čavle nisu zaboravile.

ZABAVNI PROGRAM

Uz blagdan sv. Bartola tradicionalno organiziramo fešte i koncerte na otvorenom i to na Trgu hrvatskih branitelja, iza Doma kulture. Ove godine pozvali smo zvijezde našeg kraja.

U četvrtak 24. kolovoza pripremili smo nešto rijetko i posebno – samostalni koncert Maria Lipovšeka Battifiace, a u petak 25. kolovoza u Čavle nam dolaze uvijek drukčiji, atraktivni eurosongovci LET 3. Predgrupa su im Whiteheadsi.

SAJAM I DJEČJI SVIJET

Na Bartoju neće izostati ni tradicionalni sajam koji će se kao i uvijek održati na Dolnjoj cesti, kod mosta u Cerniku na sam blagdan Bartoje 24. kolovoza, a novost je i Dječji svijet istog dana od 18 sati u centru, na Trgu hrvatskih branitelja s besplatnim napuhancima za dječju igru i oslikavanje lica (face painting).

BARTOJSKI KOTLIĆ

Tradicionalno uz Bartoju, u  subotu 26. kolovoza u 17 sati održat će se 13. Bartojski kotlić. Natjecanje je to u kuhanju gulaša od divljači u kotlićima uz odličnu atmosferu kod buffeta Pomorac.

SPORTSKA DOGAĐANJA

Ovaj kraj poznat je po boćanju pa se tako uz Bartoju održavaju boćarski turniri. Boćarski turnir prošlog vikenda održao se u organizaciji BK Krenovac, a u subotu 26. kolovoza održat će se tradicionalni ženski boćarski turnir na Hrastenici u organizaciji ŽBK Čavle u 9 sati te muški boćarski turnir u organizaciji BK Zastenice u 16 sati.   

Posljednjeg dana velike proslave, u nedjelju 27. kolovoza, ponovno svi odlaze na Platak gdje se održava Vertikalno lice Platka. 

PROGRAM BARTOJE 2023.

23.8. SRIJEDA

18:00, 18:30 i 19:00 sati – Polaganje vijenaca (Cernik, Grobnik, Soboli)

24.8. ČETVRTAK -BARTOJA 

13:00 sati – Otvorenje Stazice puha Platka (Platak- kod Malog doma)

18:00 sati – Svečana sveta misa u crkvi sv. Bartola apostola u Cerniku

18:00 sati – Dječji svijet na Trgu hrvatskih branitelja (napuhanci i oslikavanje lica)

21:00 sat – Koncert  Maria Lipovšeka Battifiace

Cjelodnevni tradicionalni sajam u Cerniku (Dolnja cesta, ispod mosta)

25.8. PETAK

19:00 sati -Svečana sjednica Općinskog vijeća (Dom kulture Čavle)

21:00 sat- Koncert LET 3, predgrupa Whiteheadsi

26.8.SUBOTA

9:00 sati – Ženski boćarski turnir ŽBK Čavle (Hrastenica)

16:00 sati – Muški boćarski turnir MBK Zastenice (Zastenice)

17:00 sati – Bartojski kotlić

27.8. NEDJELJA

Od jutarnjih sati – Vertikalno lice Platka

Jadrolinija

Pošaljite vijest