Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Belišćanska zlatna jesen 2023.

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija Belišćanska zlatna jesen ove se godine održava od 15. do 17. rujna 2023. godine.

Belišćanska zlatna jesen započet će 9. Državnim natjecanjem u kuhanju čobanca koje će se održati na Gradskom bazenu u Belišću s početkom u 16 sati. Osim u mirisu i okusu ovog tradicionalnog slavonskog specijaliteta, svi posjetitelji moći će uživati u glazbi Tamburaškog sastava Šokci. Voditeljica programa je Monika Đogaš.

Subotnji program započinje u 9 sati Međunarodnom likovnom kolonijom „Panon“ Belišće kod Doma umirovljenika u Belišću. U 18 sati, ispred Palače Gutmann održat će se Svečano otvorenje Palače Gutmann i obnovljenog središnjeg gradskog trga uz izložbu akademskog slikara i kipara Nedeljka Čubeka. Nakon otvorenja, u 19 sati uslijedit će koncert Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pod nazivom „La vie en rose“.

Nedjelja je rezervirana za središnji događaj manifestacije. U 17 sati na Trgu Ante Starčevića održat će se Međunarodna smotra folklora na kojoj će se predstaviti kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i susjednih zemalja, a posjetitelji će moći uživati u svoj raskoši i bogatstvu folklora, pjesme i plesa. Voditelj programa je Branko Uvodić.

Ovogodišnja Belišćanska zlatna jesen završit će koncertom popularnih Džentlmena. Koncert će se održati na Trgu u 19:30 sati.

Jadrolinija

Pošaljite vijest