Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Afganistanac prijavljen za prisilu prema slovenskom policajcu

Pri izlasku iz vlaka odgurnuo policijskog službenika Republike Slovenije te ga tako spriječio u obavljanju službene radnje.

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Afganistana zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Kazneno djelo je počinio 2. rujna na području mjesta Šapjane na štetu slovenskog policijskog službenika, koji je zajedno s policijskim službenicima Postaje prometne policije Rijeka koji obavljaju zadaće suzbijanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta, kontrolirao putnike u vlaku koji prometuje na relaciji Rijeka – Ljubljana.

Kontrolom putnika zatečeno je troje državljana Afganistana tražitelja međunarodne zaštite u RH kojima je naloženo da izađu iz vlaka, pri čemu je osumnjičeni za počinjenje kaznenog djela pri izlasku iz vlaka odgurnuo policijskog službenika Republike Slovenije te ga tako spriječio u obavljanju službene radnje.

Policijski službenik Republike Slovenije je tom prilikom lakše ozlijeđen, a osumnjičeni je zajedno s još dvojicom državljana Afganistana koji su bili u vlaku, pobjegao u pravcu Slovenije.

Nakon bijega slovenska policija ih je pronašla na području Republike Slovenije te su tijekom 4. rujna predani opatijskoj policiji radi kriminalističkog istraživanja, po završetku kojeg je 21-godišnjak kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Nad drugom dvojicom državljana Afganistana u tijeku je postupanje policije sukladno važećim propisima.  

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest