Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Nastavljaju se investicije u naselju Londžica

Gradonačelnik Krešimir Kašuba jučer je uz svoje bliske suradnike, pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matiju Brkića i voditelja Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša Božu Papca, obišao investicije u naselje Londžica. Na mjesnom groblju dočekali su ih predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Goran Krmpotić i direktor tvrtke ZB-Energy Mirko Zekić. Ovdje se 2022. godine započela graditi mrtvačnica, napravljeni su temelji, a ove godine ona je dovedena do druge razine, napravljeni su zidovi i stropna ploča. Ukupna vrijednost dosadašnjih ulaganja iznosi 45.000 €. Kako je i najavljivano ovakve velike investicije radit će se etapno, iz godine u godinu. Mrtvačnica u Londžici jedna je od četiri koje su se gradile u isto vrijeme, tako će tihi dom dobiti još i Ceremošnjak i Makloševac, dok je do završne faze stigla ona u Zoljanu.

“Kroz redovne obilaske radova na području Našica nalazimo se u prigradskom naselju Londžica, gdje smo prošle godine krenuli u investiciju mrtvačnice koju je inicirao Mjesni odbor, jer mještani taj projekt očekuju već godinama. Očekivano vrijeme završetka ove investicije je sljedeća godina. Važno je reći da nastavljamo ulaganje u ovom djelu, a vezano je za našu tvrtku Našički park d.o.o., gdje ćemo u sljedećoj fazi izgraditi ogradu na groblju. Tako ćemo u sljedećih nekoliko godina imati kompletno završenu investiciju po potrebama mještana, donosno inicijativi Mjesnog odbora. Na zadnjem Gradskom vijeću donijeli smo Odluku o poslovnoj zoni na ovom području, gdje imamo jako dobru suradnju sa investitorom ZB-Energy, radi se o velikoj investiciji u ovom mjestu, gradu Našicama, ali i u široj regiji. Želimo nastaviti već dobre partnerske odnose, a dokaz tome je i danas dogovoreno darivanje zemljišta Gradu od vlasnika te tvrtke”, rekao je gradonačelnik i najavio ulaganje u izgradnju pristupne ceste poslovnoj zoni.

Sljedeća investicija je pristupna cesta za jedine agrosolare na području Hrvatske

Osim mrtvačnice u Londžicu će se u sljedećem proračunskim razdobljima uložiti i u izgradnju ceste s oborinskom odvodnjom na području poslovne zone. Bit će to pristupna cesta za jedino postrojenje takve namjene u Hrvatskoj, agrosolarnu elektranu. Strani investitor odlučio je u mjesto Londžica uložiti znatna sredstva i iskoristiti prirodne blagodati našeg okruženja te zaposlio 12 ljudi s ovih područja. Cilj ove tvrtke nije samo zarada, naglasio je Mirko Zekić, direktor iste, nego razvoj cjelokupne zajednice pa je  odlučio darivati i dio čestice Gradu Našicama za uređenje dodatnog parkirališta uz mrtvačnicu.

“U kooperaciji sa Gradom Našicama i gradonačelnikom postepeno izgrađujemo solarnu elektranu sa snagom od 3 MW. Ovo nije obična sunčana elektrana nego je kombinirana sa poljoprivredom i stočarstvom, jedina takva u Hrvatskoj. Imamo odličnu suradnju sa Gradom Našicama i zajedno intenzivno radimo na razvoju pristupne ceste koja je jako velika investicija. Grad je jako angažiran oko naše suradnje te takvu suradnju svakako želimo i nastaviti”, rekao je Mirko Zekić te dodao da su oni tu za sve potrebe mještana ovog naselja, ali i ostalih, te su spremni investirati koliko mogu. Drago mu je, dodao je, da mogu darovati dio čestice da se groblje proširi i uredi prostor za prilaz.

Mještani zadovoljni ostvarenim investicijama

Investiciju u mrtvačnicu mještani naselja Londžica su čekali dugi niz godina, pa završetak radova dočekuju sa zadovoljstvom. Potvrdio je to predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Goran Krmpotić zahvalivši se gradonačelniku i Gradu Našicama što osluškuju njihove potrebe te potrebe mještana i gospodarstvenika.  

Jadrolinija

Pošaljite vijest