Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

40 mladih plivača iz riječkih klubova sudjelovalo u revijalnoj UTRCI „ACI 40“

Član Uprave Josip Ostrogović u ime ACI-ja ugostio članove Hrvatskog saveza daljinskog plivanja i 40 mladih plivača iz riječkih klubova na revijalnoj utrci „ACI 40“ u ACI marini Opatija 

Proslava velike 40. obljetnice postojanja i rada najvećeg lanca marina na Mediteranu nastavila se i u rujnu – i to u ACI marini Opatija, gdje je u čast velikog jubileja održana revijalna utrka „ACI 40“. Kao još jedna u nizu lijepih lokalnih priča koje povezuju sport, zajednicu i ljubav prema moru, ova je utrka simbolično okupila 40 mladih natjecatelja iz riječkih plivačkih klubova, koji su se okušali u izazovnoj trasi dugoj 750 metara u oba smjera, od Ičića do Ike i nazad. Plivački vikend u Opatiji obilježila je pozitivna atmosfera te uzbudljivo natjecanje, a utrku su svečano otvorili Josip Ostrogović, član Uprave ACI d.d. i Dražen Adžić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. 

Kao regionalni nautički lider i jedan od najvećih zagovaratelja ljubavi prema nautici, moru i sportu, ACI ovom utrkom nastavlja dugu tradiciju doprinosa lokalnoj zajednici, promicanju aktivnog života i poticanju mladih generacija. Zdrav fizički, mentalni i socijalni razvoj djece i mladih, jedan je od primarnih prioriteta poslovanja, kako bi budućim naraštajima usadio temelje zdravog života te ljubav prema sportu, nautici i moru, koju najveći lanac marina godinama i sam prakticira na razini čitave svoje zajednice.

„Kao tvrtka i kolektiv koji je među najistaknutijim domaćim zagovornicima i pokroviteljima sporta, a posebice sportova vezanih uz more, ove smo godine imali veliku čast i zadovoljstvo podržati Hrvatski savez daljinskog plivanja pokroviteljstvom natjecanja koje je, na naš veliki ponos, imenovano ACI CRO CUP-om. Koliko, cijenimo i prepoznajemo ovaj prekrasan sport, prvenstveno zbog njegovih dobrobiti za kvalitetan tjelesni i društveni razvoj djece i mladih, najbolje govori činjenica da smo povodom jubilarne 40. obljetnice odlučili održati upravo utrku u daljinskom plivanju – i to za mlađe naraštaje, koji su naša budućnost i koji su nit vodilja svih naših profesionalnih i društvenih djelovanja“, izjavio je Josip Ostrogović, član Uprave, ACI d.d.

Promicanje aktivne i zelene budućnosti

Dražen Adžić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja istaknuo je važnost ACI-jevog aktivnog društvenog djelovanja i doprinosa domaćem sportu: „U ime Hrvatskog saveza daljinskog plivanja od srca čestitam ACI-ju na velikih 40 godina od osnutka. Osim što je riječ o društvu koje je Hrvatsku pozicioniralo među najkonkurentnije nautičke zemlje svijeta, također je riječ i o jednom od najvećih pobornika domaćeg sporta te ovom prigodom ACI-ju također iskreno zahvaljujem na generalnom sponzorstvu Hrvatskog saveza daljinskog plivanja i prepoznavanju vrijednosti naših projekata“.

„Zbog budućnosti naše djece i mladeži nastojimo i uspijevamo predvoditi regionalni nautički sektor te jačati gospodarsku konkurentnost naše zemlje i zavičaja, zbog njih činimo sve u našoj moći kako bismo im naše more i okoliš u nasljeđe ostavili čistim i sigurnim te naposljetku, za njih nastojimo njegovati kulturu sporta, znanja i zajedništva na razini čitavog društva. Uz Hrvatski savez daljinskog plivanja i ACI CRO CUP, zadovoljstvo mi je ovom prilikom istaknuti i uspjehe naših dragih ambasadora, Ivice Kostelića, novog prvaka Mediterana u jedrenju i Palme Čargo, fantastične mlade jedriličarke na dasci, koja će boje Lijepe naše braniti na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Ovi čudesni uspjesi zaista su nam uljepšali slavljeničku 40. godinu i vjerujem da ćemo na njihovom primjeru izvrsnosti zajedničkim snagama i dalje težiti novim uspjesima i iskoracima. Kako sportskim, tako i onim društvenim i profesionalnim“, zaključio je član Uprave, Josip Ostrogović.

Jadrolinija

Pošaljite vijest