Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

23. Tjedan mozga u Rijeci

Od 11. do 17. ožujka 2024. u Rijeci se održava 23. Tjedan mozga. Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj trećeg tjedna u ožujku s ciljem promocije znanja o mozgu i bolestima mozga.

Ovogodišnja tema Tjedna mozga „Iza kulisa našeg uma“ govori o bolestima i tajnama mozga koje naizgled ne moraju biti očite niti fizički dokazive, ali ipak postoje.

Tijekom sedam dana manifestacije bit će riječi o modernim tehnologijama i dostignućima u neurologiji, tajnama mozga i umjetnoj inteligenciji, lumboishialgiji, poremećajima ličnosti i psihodelicima te o mentalnom zdravlju mladih, a održat će se i brojne radionice.

Svečano otvorenje 23. Tjedna mozga održava se u ponedjeljak, 11. ožujka u 14 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka (Art kvart Rikard Benčić) uz tribinu „Moderne tehnologije i dostignuća u neurologiji“, s naglaskom na duboku mozgovnu stimulaciju, mehaničku trombektomiju i migrenu. Panelisti tribine jesu izv. prof. dr. sc. Vladimira Vuletić, doc. dr. sc. Slavica Kovačić i mr. sc. Zoran Tomić.

Ulaz na sva događanja povodom Tjedna mozga je besplatan, a na brojna predavanja, radionice i aktivnosti mogu se pridružiti svi zainteresirani studenti i građani.

Za više informacija pratite Facebook stranicu Tjedna mozga Rijeka, Instagram profil @tjedan.mozga.ri ili se obratite na e-adresu: tjedanmozgarijeka@foss.hr.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest