Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

16. rujna održat će se Malik Fest 2023.

Jeste li se ikad zapitali kako bi bilo postati vitez? Pripremite mač, naoštrite bodež i krenite put Trsata!
Treći vikend u rujnu pružit će Vam priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 16. i 17. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt likova iz svijeta mašte i oživljava povijest Trsata. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, jahati konje, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera te se pogostiti u srednjovjekovnoj krčmi.


Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Tu su razne radionice, škole mačevanja i streličarenja, neizostavne dvorska luda, predavanje o pivarstvu, predstavljanje knjige o Frankopanima, pričanje legendi, borba između vitezova i hrabre djece, bojanje tkanine na srednjovjekovni način, vatreni show i cijeli jedan svijet koji čeka da ga otkrijete!


Organizator Malik festa 2023. je Udruga za oživljenu povijest Ordo Santi Viti. Manifestaciju sponzoriraju: TZ Rijeka, Grad Rijeka, PGŽ i TZ Kvarner.

Jadrolinija

Pošaljite vijest