Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“100% zagorsko” ponovno u Zagrebu

Tradicionalna manifestacija „100% zagorsko“ i ove se godine održava u centru Zagreba, u organizaciji Krapinsko-zagorske županije i Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije. Zagrepčani će zagorske tradicijske proizvode moći pronaći na Europskom trgu, 15. i 16. rujna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Dobrodošlicu našim Zagorcima izrazio je zamjenik Korlaet koji je ujedno pozvao svoje sugrađane da u što većem broju posjete manifestaciju uz koju su, kako je rekao, Zagrepčani postali i emotivno vezani. Zamjenik je naglasio kako je suradnja Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije vrlo intenzivna te se provode brojni zajednički projekti i programi.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uputio je zahvalu zagrebačkom gradonačelniku i upravi na potpori u organizaciji manifestacije te istaknuo kako deseci tisuća Zagrepčana imaju zagorske korijene, da Zagrepčani i jesu najbrojniji zagorski gosti, ali i da oko 17.000 Zagoraca svakodnevno migrira prema Zagrebu.

„100% zagorsko“ je prodajno-izložbena manifestacija s ciljem promocije Zagorja kao poželjne turističke destinacije s bogatom kulturnom baštinom i gastronomskom ponudom. Ove godine sudjeluje 37 izlagača koji će na Europskom trgu predstaviti okuse i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Jadrolinija

Pošaljite vijest